Retourneren

Retourneren

In onze winkel is klanttevredenheid altijd onze hoogste prioriteit. Ons doel is altijd om onze klanten concurrerende, goedkope en hoogwaardige producten te bieden en we zullen ons after-sales servicesysteem verbeteren om een ​​aangename winkelervaring te garanderen. Daarom ondersteunen we een gratis retour- en omruilbeleid van 30 dagen voor alle bestellingen.

30 dagen gratis retour- en omruilbeleid:

Als u niet tevreden bent met onze producten, gaan we ermee akkoord ze binnen 30 dagen te retourneren.
Als u uw bestelling wilt retourneren, neem dan contact met ons op, wij zullen u begeleiden hoe u de service kunt retourneren.
Alle retouradressen en uitwisselingsmagazijnadressen zijn gespecificeerd, dus neem contact met ons op voordat u terugkeert, ons after-sales team zal u informeren over het retourmagazijnadres.
De goederen moeten binnen 30 dagen na ontvangst van de goederen worden geretourneerd, anders kunnen we u geen retourservice bieden.
Alle producten zoals sieraden, ondergoed, ondergoed, badkleding en wegwerpartikelen ondersteunen geen retourservice.
Stuur het adres op de verpakking niet zelf terug, want dat is verkeerd en de bestelling wordt niet verwerkt. Neem bij het retourneren contact op met onze klantenservice.
Na de retourzending is de klant verantwoordelijk voor het meedelen van het trackingnummer van het geretourneerde pakket.

Hoe terug te keren:

1. Neem contact met ons op: stuur ons een foto om de status van het product te bewijzen. Vul de reden van retour in en vertel ons wat je wilt retourneren;
2. Ons retourteam neemt contact met u op en controleert de status van de goederen. Na goedkeuring geven wij het opgegeven retouradres op basis van het type goederen;
3, de koper keert terug: stuur uw artikelen naar het retouradres dat wij verstrekken. We raden aan om de goedkoopste traceerbare verzendmethode te gebruiken;
4. Wij volgen uw pakket en verwerken uw retour zo snel mogelijk;
5. Nadat de verwerking is voltooid, sturen we u een bevestigingsmail.

Opmerking: Alle retouradressen en magazijnadressen voor uitwisselingen zijn gespecificeerd, dus neem contact met ons op voordat u terugkeert, onze klantenservice zal u begeleiden bij het retourneren.

Over restituties:
Zorg ervoor dat u ons het trackingnummer van uw retourpakket laat weten. We volgen online op basis van het nummer en de provider die u verstrekt. Dit zal ons helpen de terugbetaling zo snel mogelijk te verwerken.
Restitutie vindt plaats via de originele betaalmethode binnen 2 werkdagen na ontvangst van ons magazijn. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de versnelde verzendkosten in uw oorspronkelijke bestelling. Restituties van producten kunnen tot 2 werkdagen duren om uw account te bereiken, even geduld aub!